پوکی استخوان و عوامل بازدارنده ی آن

پوکی استخوان و عوامل آن به کاهش استحکام استخوان ها و ضعیف و شکننده شدن آن ها گفته می شود.

این بیماری شکستگی به خصوص در مهره ها، مچ دست ها، ساعد و لگن را افزایش می دهد. وقوع شکستگی به دنبال آن با بالا رفتن سن، افزایش می یابد. اما در بسیاری موارد نیز این بیماری سال های طولانی به طور خاموش در بدن ما وجود دارد اما متوجه آن نمی شویم؛ یا زمانی متوجه می شویم که دیگر دیر شده است.

در ادامه به اقداماتی برای پیشگیری از بروز پوکی استخوان می‌پردازیم:

داشتن اطلاعات پزشکی در حوزه ی  سلامتی و بهداشت به ما امکان پیشگیری از بیماری هایی مانند پوکی استخوان را میدهد.

مصرف کلسیم کافی

مصرف کلسیم کافی خطر بروز این بیماری را کاهش می‌دهد. زمانی که افراد کلسیم کافی دریافت نمی‌کنند، بدن آن را از استخوان‌ها دریافت می‌کند. این فرآیند باعث افزایش این خطر می‌‎شود. غذاهای حاوی کلسیم شامل لبنیات کم‌چرب، سبزیجات با برگ سبز تیره، کلم بروکلی، ماهی سالمون، ساردین و غلات می‌‎شود.

ورزش کردن

ورزش کردن نیز بر استحکام استخوان در تمام مراحل زندگی تأثیر می‌گذارد و باعث تقویت عضلات می‌‎شود.

مصرف پروتئین‌های بدون چربی

مصرف پروتئین‌های بدون چربی باعث کاهش خطر پوکی استخوان می‌شود. پروتئین‌های بدون چربی شامل لبنیات کم‌چرب، ماهی، حبوبات، محصولات سویا، تخم‌مرغ، غلات، آجیل و دانه‌ها می‌شود.

مصرف ویتامین D کافی

بدن انسان ویتامین D مورد نیاز خود را از طریق مواد غذایی یا در معرض نور خورشید قرار گرفتن، دریافت می‌کند. فقط بعضی از غذاها حاوی ویتامین دی هستند و بدن انسان ۷۰ تا ۸۰ درصد ویتامین دی مورد نیاز خود را از طریق نور خورشید دریافت می‌کند.منابع غذایی حاوی ویتامین دی شامل شیر، غلات، آب پرتقال، ماست، ماهی چرب، زرده تخم‌مرغ، پنیر و قارچ می‌شود.

حفظ وزن در محدوده مناسب

افراد چاق بیشتر از دیگران در معرض این بیماری قرار دارند. شاخص توده بدنی (BMI) که براساس وزن و قد افراد مشخص می‌‎شود، با خطر بروز پوکی استخوان در ارتباط است.

ترک سیگار

سیگار کشیدن یک عامل خطر برای این بیماری در نظر گرفته می‌شود. نتایج مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که یک ارتباط مستقیم بین مصرف سیگار و تراکم استخوان وجود دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *